Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Soorten graven

Gepubliceerd op:

Op een begraafplaats zijn er verschillende soorten graven waar de overledene begraven kan worden. Welk type graf u wilt kiezen zal liggen aan uw persoonlijke voorkeuren en mogelijk het budget.

Particulier graf

Een particulier graf is een eigen- of familie graf. Deze wordt dan voor een bepaalde tijd gehuurd of gekocht. De regels voor het termijn en de kosten verschillen per begraafplaats. Er zijn groete verschillen. Bij een familiegraf kunnen twee of drie overledenen, boven elkaar, begraven worden.

Dubbel familiegraf

Het verschil tussen een particulier graf en dubbel familiegraf is dat een dubbel familiegraf twee keer zo breed is. Hierbij kunnen de overledenen naast elkaar liggen.

Algemeen graf

Bij een algemeen graf worden er meerdere mensen begraven in één graf. De overledenen kennen elkaar niet, en vaak worden er twee of drie mensen begraven in een algemeen graf. Het is wettelijk vastgesteld dat het graf wordt ontruimd tien jaar na het overlijden van de laatste persoon welke in het graf komt. De reden dat mensen voor een algemeen graf kiezen is omdat het goedkoper is dan particuliere graven. Dit komt doordat er alleen betaald hoeft te worden voor het begraven.

Urnengraf

Wanneer mensen gecremeerd willen worden, maar wel een herdenkingsplek willen voor hun nabestaande wordt er gekozen voor een urnengraf. Een urnengraf is een klein graf waar asbussen bijgezet kunnen worden.