Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar ons blog

Vrije keus bij uitvaartverzekeringen

Gepubliceerd op:

Wellicht heeft u ook een verzekering afgesloten voor uw uitvaart. Niet voor iedereen is het duidelijk of er een Sommen (geld) verzekering of een Natura verzekering is afgesloten. Uiteraard zal dit goed op uw polis vermeld staan. Indien er een bedrag vermeld staat wat wordt uitgekeerd bij overlijden heeft u eigenlijk altijd met een Sommen verzekering te maken. Natuurlijk wordt er dan vaak een aan de verzekeraar gekoppelde uitvaartonderneming geadviseerd te bellen bij overlijden. Dit is echter zeker niet verplicht!

Juist bij een geldverzekering bent u helemaal vrij in de keuze van uw uitvaartondernemer.

Bij een natura verzekering ook wel dienstenpolis genoemd heeft u premie betaald voor een vaststaand pakket aan diensten die u bij overlijden wordt aangeboden door de verzekeraar in samenwerking met een aan hun gekoppelde uitvaartondernemer. Deze diensten vertegenwoordigen een bepaalde waarde. Zelfs dan kan het nog verstandig zijn om ook elders een offerte op te vragen. De verzekeraar vergoed altijd een vaste waarde ook aan een andere uitvaartondernemer dan vermeld op de polis.

Als uitvaartverzorgers van Sterre Uitvaartzorg werken wij als zelfstandigen en zijn wij onafhankelijk. We werken met een vast tarief voor onze diensten. Daarnaast hebben wij vanaf 1 december 2020 het keurmerk “Eerlijke uitvaarten” gekregen. Dit betekent dat wij volledig transparant werken en alle benodigde goederen en diensten (te denken aan bloemen, kaarten, kist etc.) één op één door berekenen.

Voor welke uitvaartonderneming of verzekering u ook kiest, het allerbelangrijkste is dat u een goed gevoel en vertrouwen heeft in de uitvaartverzorger die u gaat steunen in een emotionele en moeilijke tijd.